Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 15:26

Рава-Руський ліцей

Меню сайту
Наше опитування
В якому році Ви закінчили школу-інтернат?
Всього відповідей: 161
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:23
Цікавий та пізнавальний Тиждень духовності

Нещодавно у нашій школі відбувся тиждень духовності. Участь у ньому брали усі учні школи. Організаторами заходу були вчитель християнської етики Галина Романівна Думич і педагог-організатор Наталя Радіонівна Рудкевич.

Тиждень розпочався з спільної молитви, яку на лінійці відправив отець Михайло Гнідець. Священик ознайомив учнів з біблійними легендами, притчами і моралями. Організатори роздали по класам настанови на тиждень, які потрібно виконувати.

Іншого дня шкільний психолог Галина Ігорівна Лещишин провела конференцію на тему «Тіло – храм Святого Духа». Вона булла присвячена профілактиці запобігання ранніх статевих стосунків та переривання незапланованої вагітності. Для спілкування були запрошені отець Роман Улицький, лікар-гінеколог Рава-Руської поліклініки Оксана Іванівна Нагабась, методист відділу освіти Жовківської РДА В. Селіверстова.

На конференції були показані уривки з фільму «Обери життя», учні зачитали вірш «Крик залишеного немовляти», статю з газети «Життя або смерть, або для чого плодити злидні» і відеокліпи пісень у виконанні сучасних виконавців.

У середу вихователь Іванна Йосипівна Турій провела для учнів майстер-клас із написання  писанок. Учні навчились такому виду писанкарства як траурна писанка (писанка, виготовлена з допомогою оцту). Під час роботи вихваотель розповіла про різновиди символів для яєчок. Також під час майстер-класу було показано фільм «Несподівана зустріч».

У четвер вчитель християнської етики Галина Романівна Думич провела для учнів концерт на християнську тему. Свято супроводжувалось  піснями у виконанні ансамблю дівчат 10-11-х класів. Учні 6-х класів інсценізували притчу «Наше серце».

Головним на концерті було змагання BIBLE-ринг, у якому брали участь учні 5-8-х класів. Конкурс складався з трьох турів. У перерві між ними організатор ставили питання учням у залі, правильно відповівши на яківони могли заробити заохочувальні призи.

За результатами конкурсу BIBLE-рингу, переможцями стала «Команда Зеленого сердечка». У кінці концерту усі в залі співали пісню «За все тобі я дякую».

У п’ятницю педагог-організатор Наталя Радіонівна Рудкевич і вчитель християнської етики Галина Романівна Думич провели для учнів 5-8 класів інтелектуально-розвиваючий квест «Сторінками життєвого і духовного шляху Осипа Лещука».

 Дорога гри складалась з декількох етапів (станцій). На першій  зупинці учні побували біля родинного гнізда відомого церковного діяча нашого міста. Там вони дізнались біографію Осипа Лещука, почули про його діяння.

Оскільки 2014 рік є роком Шевченка, то наступна станція була біля пам’ятника цього пророка. На цій зупинці учні розв’язували кросворд по біографії і творам Шевченка. Далі діти зупинились в каплиці Матері Божої, що у центрі міста. Там вони помолились і почули про історію заснування каплиці. Наступна зупинка була в музеї церковних діячів Рави-Руської. Там вони дізнались більше про Осипа Лещука. Після квесту учні втомлені і задоволені  йшли до школи.

Цього ж дня, ввечері, педагоги школи повели учнів у церкву Вознесіння Христового, де отець Роман провів для них дитячу Хресну дорогу. Деякі з учнів читали стації.

Тиждень духовності вдався. Організатори вдало провели цей тиждень. Під час заходу учні були слухняніші і стали більш духовними. Вони змогли зрозуміти, які муки відчув Ісус Христос заради усіх людей.

Михайло Левандовський,

редактор шкільної газети "Інтервал"

 

Переглядів: 1282 | Додав: yalu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz