Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 15:24

Рава-Руський ліцей

Меню сайту
Наше опитування
В якому році Ви закінчили школу-інтернат?
Всього відповідей: 161
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

16:31
Школа-інтернат зайняла І місце у конкурсів казок!

У вівторок, 18 березня, у Рава-Руському МБДЮТ відбувся традиційний фестиваль-конкурс української народної казки. Його метою було залучення учнів початкових класів до поглибленого вивчення усної народної творчості, виховання шанобливого ставлення до культурних надбань рідного народу, привернення уваги широких кіл громадськості до народних джерел.

Членами журі були режисер Рава-Руського Народного дому Ірина Басай, художній керівник Народного дому Ірина Обухова, керівник гуртка Рава-Руського МБДЮТ Леся Карпа.

Умовою цьогорічного конкурсу була постановка української народної казки на новий лад. Так, учні з Рава-Руської ЗОШ-№2 – «Курочку Рябу». Учасники з Потелича та Рава-Руської школи-інтернату хоча і показали однакові казки про «Козу-дерезу», все ж постановки малі різні.

- Незважаючи на однакові казки, обидві школи, завдяки хорошій грі акторів, яскравим та гарним костюмам, оригінальним декораціям ми побачили зовсім різні казки, - зазначила керівники гуртка будинку творчості Ольга Гнідець.

Оригінальну казку представили учні Рава-Руської школи №1. У казці на сучасний лад вони показали історію, як маленький колобок записувався на гурток. Школярі ж з Гійче свою казку «Рукавичка» інтерпретували на армійську тематику.

За результатами конкурсу, І місце отримала Рава-Руська ЗОШ-інтернат (кер. О.М.Савка), ІІ – Рава-Руська ЗОШ №2 (кер. Л.І.Кайда), ІІІ – Потелицька ЗОШ (кер. М.В.Стик).

За активну участь грамотами відзначено учнів Рава-Руської ЗОШ-№1 та Гіченської ЗОШ.

Також грамотами за акторську майстерність були нагороджені учні Антон Бодяко за роль Діда та Роксолану Кіщак за роль Кози (Рава-Руська ЗОШ-інтернат) і Олену Дмитрашко за роль Баби (Рава-Руська ЗОШ №1).

- Головна мораль всіх казок – завжди перемагає добро та дружба, - розповіли організатори конкурсу української народної казки. – Тому нам би хотілося, щоб діти ніколи про це не забували.

Михайло Левандовський

Переглядів: 916 | Додав: yalu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz