Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 16:14

Рава-Руський ліцей

Меню сайту
Наше опитування
В якому році Ви закінчили школу-інтернат?
Всього відповідей: 161
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

14:11
Всеукраїнський проєкт «Мішечок»

Ший торбинки, вигравай призи та змінюй світ на краще. Всеукраїнський проєкт «Мішечок» для учнівської молоді запрошує школярів стати частиною руху з популяризації доступних екологічних рішень. Наша мета – максимально замінити пластик та розвинути альтернативний напрямок відповідального споживання Земних ресурсів.

З 20 березня 2020 року ми заохочуємо шити екомішечки для користування в повсякденному житті та побуті. А також прагнемо, щоб використання цих торбинок стало щоденною корисною звичкою – альтернативним пакуванням  при покупці товарів.

Запрошуємо заповнити анкету учасника  та поділитися вашим досвідом у соціальних мережах до 20 травня 2020 року й отримати  можливість виграти приз для себе і своєї школи

Кожні два тижні організатори розігруватимуть подарунки серед учасників індивідуальних номінацій в соціальних мережах, а 22 травня 2020 року оголосять фінальні  результати проєкту та визначать переможців у груповій номінації. Найактивніші та найкреативніші отримають призи від партнерів, а навчальний заклад, команду з якого організатори визначать як переможця, отримає суперприз: комплект обладнання для сублімації 5в1 ПРОФІ (устаткування призначена для друку на футболках, подушках, пазлах, чашках, тарілках, кепках, чохлах для мобільних і багато іншого).  

  Результати проєкту опублікують на сайті www.schoolrecyclingworld.org

Завдання проєкту: заохотити школярів та молодь виготовити мішечки (торбинки), що будуть екологічною альтернативою пластиковому пакуванню і сприятимуть поширенню екологічного мислення та звичок. В рамках проєкту буде проведений конкурс. У конкурсі можна брати участь колективно та індивідуально. Головні критерії конкурсу: кількість пошитих мішечків та їх використання в побуті, а разом з тим, здатність практично впливати на розв’язання екологічної проблеми. Враховується також креативний підхід, естетичне вирішення та рівень технічної реалізації. 

Щоб взяти участь у проєкті, заклади загальної середньої та позашкільної освіти мають проінформувати учнів про проєкт, опублікувати на своїх сторінках у соціальних мережах, месенджерах, платформах внутрішніх комунікацій та сайті навчального закладу інформацію про конкурс;  виконати передбачене конкурсом завдання – пошиття мішечків; заповнити онлайн  форму https://forms.gle/h5EJy4Aap8NdH1rc6 до 20 травня 2020 року. Опублікувати інформацію про результат  реалізації проєкту на інформаційних ресурсах навчального закладу. 

Організатор проєкту – громадська організація «Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World». Конкурс відбувається за сприяння Міністерства освіти і науки України та за підтримки  генерального партнера – Компанії PepsiCo Україна. 

Актуальність реалізації проєкту. За даними ООН, щороку у Світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок. При цьому кожного ж року до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластику. Щорічно у світі виготовляють понад 13 мільярдів пластикових пакетів, тобто 300 штук на кожного дорослого. У природному середовищі поліетилен розкладається більше ніж двісті років, а пластик – майже 450 років. Водночас деякі вчені вважають, що пластик лише розпадається на шматочки, які з часом стають меншими. 

Наразі про повну або часткову відмову від пластику заявили вже в понад 40 країнах світу. Серед них не тільки країни Євросоюзу, а й африканські та азійські держави. В Україні Законопроєкт №2051-1 «Про заборону пластикових пакетів» прийнято у першому читанні. 

В контексті прийняття законопроекту звучать цілком логічні питання: «А чим же замінити пакети?» Вихід є – багаторазові мішечки (торбинки). Молоде покоління – це та рушійна сила, що може пришвидшити незворотні процеси, які тривають у всьому цивілізованому світі. Молодь має всі ресурси, щоб розвинути екологічне мислення і популяризувати екологічну поведінку, а також навчити старших чомусь важливому і для них може новому.  

Положення, технічні вимоги читайте за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1pTRmF5jYfc9YHYEK80rZi4So2hlFJGraFGwaNu9WAxE/edit

Переможці проєкту (конкурсу) будуть нагороджені під час урочистостей в своєму навчальному закладі. 

Контакти представника організаційного комітету проєкту:  Ксенія Ренчковська, (098) 818 99 87

Рятуймо планету разом!

 

Переглядів: 256 | Додав: Rawa-internat | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz