Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 15:29

Рава-Руський ліцей

Меню сайту
Наше опитування
В якому році Ви закінчили школу-інтернат?
Всього відповідей: 161
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

17:48
Заходи до 85-річчя вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Кожна людина живе у трьох вимірах: учора, сьогодні, завтра. Учора – це наша історія. Вона бездонна, невичерпна криниця духу, мудрості, перемог і страждань. Кожен народ, якщо він справжній народ, має свою власну історію та пам'ять. Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був Голодомор 1932-1933 р.р.
22 та 23 листопада 2018 року в СШІ І-ІІІ ст. м.Рава- Руська пройшли заходи до 85-річчя вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.
22 листопада у 4-А класі було проведено урок Скорботи і Пам’яті «Запалимо свічку». Четвертокласники разом із класним керівником О.І . Мідик розмірковували про суть трагедії Голодомору 1932-1933 рр. та її вплив на долю українського народу, на історичну пам’ять сучасників, з’ясовували становище бідних людей у цей час на основі документальних фактів. Діти порівнювали ціну хліба в дні Голодомору та в наш час.
В 3-Б класі вихователь О.І. Серафин провела для своїх вихованців бесіду-реквієм «Схилімо голови в скорботі». Третьокласники порівнювали запах хліба з реаліями життя. Вшановували Пам’ять жертв Голодомору хвилиною мовчання, запалювали свічки Пам’яті. Виготовляли журавлики, порівнюючи їх з душами померлих дітей. 
Цього ж дня вихователь О.М. Грицишин разом з учнями 8 – А класу організували і провели вечір пам’яті «Великі твої жертви, Україно!». Діти розповіли присутнім про історичні події того часу, інсценізували життєві моменти під час Голодомору, декламували вірші про героїв того періоду. Вихователь влучно підібрала виставку книг та видань про Голодомор. Вихов-ний захід супроводжувався показом відео фрагментів подій 1932-1933 р.р.
23 листопада у школі відбулась акція «Незабудки пам’яті», яку підготувала педагог- організатор з членами Учнівської Ради. Всі школярі зібрались біля скорботної карти України з квітками незабудками. Перед вихованцями виступив директор школи А.Я.Солтис. Звертаючись до учнів школи, він закликав всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та запалити свічку пам'яті. Діти вшанували хвилиною мовчання жертв Голодомору та на карту України прикріпили символічні квітки. Ці квіти нагадують нам, що ми не маємо права забути мільйони жертв Голодомору. Школярі прикріплювали їх на панно, таким чином віддаючи належне жертвам страшного лихоліття.
Вихователь 2-А класу Н.М. Рудь для своїх вихованців провела виховну годину: «Не згасни, свічко пам’яті» Другокласники своїми дитячими щирими словами розповіли присутнім про своє ставлення до Голодомору. Наталія Миколаївна закликала не забувати про трагічні сторінки історії України і наголосила про акцію, яка відбувається в Україні в четверту суботу листопада. 
Учні 9-Б класу під керівництвом вихователя О.М. Меди запросили старшокласників на годину-реквієм «Голгофа голодної смерті». Учасники заходу підготували для присутніх документальний фільм про Голодомор «Факти та події». Діти обговорили побачене. Хвилиною мовчання було вшановано жертв Геноциду проти українського народу. У підсумку вихованці декламували вірші, запалювали свічки Пам’яті, вшановуючи душі померлих.

Переглядів: 294 | Додав: Rawa-internat | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz