Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 23:38

Рава-Руський ліцей

Меню сайту
Наше опитування
В якому році Ви закінчили школу-інтернат?
Всього відповідей: 161
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

15:59
Згадали про страшні роки війни в Афганістані...

З метою виховання в учнів патріотизму, сили волі, мужності та милосердя до оточуючих, ознайомлення з передумовами афганської війни, вшанування воїнів-інтернаціоналістів, учасників бойових дій  в Афганістані у школі-інтернаті відбулися заходи, присвячені Дню учасників бойових дій на території іноземних держав.

Так,  7 березня класний керівник 6-А класу Думич Галина Романівна провела годину пам’яті «Афганська війна – не наша війна…» для учнів 6-х класів.

Участь у заході також взяли ветерани Афганістану, вихідці з Рави-Руської Лемішко Микола Васильович та Думич Іван Юрійович,  які розказали присутнім окремі історії про свою службу, товаришів, описали побачене, спробували передати пережите, а також представили на огляд учням власні фотоальбоми із світлинами, які підтверджують їхні спогади.

А 13 березня у спортивному залі відбулося військово-спортивне свято, організоване вчителем Захисту Вітчизни Музикою М.М. та педагогом – організатором Рудевич Н.Р, участь у якому взяли учні 6-11 класів.

 Під час заходу учасники мали змогу показати свої вміння  у стрільбі з пневматичної гвинтівки, розбору та збору автомата Калашникова, перетягуванні канату та в естафеті «Надай першу медичну допомогу».

Найкращі результати із стрільби показала учениця 9-А класу Ціх Іванна(26 із 30), із розбору і збору автомата Величко Дмитро 31,2с, у естафеті учні 9-Б класу.

Під час свята учні мали змогу  переглянули  фрагменти фільму про Афганістан, учениця 10 класу Танчин Софія прочитала  вірші «Ховали інтернаціоналіста».

На святі був представник військово-прикордонної служби старший прапорщик Василь Побережський, який показав  учням середньої ланки  будову автомата Калашникова, та те, як правильно та швидко впоратись із його розбором та збором.

 За результатами військово-патріотичного свята І місце отримали учні 9-А клас, ІІ –9-Б, ІІІ – 6-А.

- Покоління  воїнів – афганців пройшло  кривавими дорогами  афганської війни, залишаючи на них життя і біль втрат. Одну нагороду заробили вони за проявлену мужність і героїзм – право бути похованим на рідній землі. Ми це повинні  пам’ятати. І на підтвердження цього стоять сотні пам’ятників та пам’ятних знаків по всій Україні, - у підсумку свята зазначив вчитель Музика М.М.

 

О.І.Бучко,

заступник директора школи-інтернату з навчально-виховної роботи

 

Переглядів: 906 | Додав: yalu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz